TILLBAKA
Tokaji Furmint
LAND
Ungern
REGION
Tokaj
VINGÅRD
Betsek, Szent Tamás, Úrágya
PROCENT
DRUVSORT
Furmint
ÅRGÅNG
2017
JORD
Vulkanisk, lera
VINMAKING
Klasarna avstjälkas innan pressning. Musten flyttas till ståltank för kallmacerering vid 6° C under 2–3 dagar.Pressning sker efter 12 timmar och musten flyttas till ståltank för kallmacerering vid 6° C under 2–3 dagar. Efter jäsningen är klar tappar man faten, rengör dessa, för att sedan låta vinet växa upp i samma rena fat. Efter 8–10 månader renas vinet med bentonit och filtreras innan buteljering.
HA
4,5
ODLING
Ekologisk, ej certifierad
FILTRERING
Ja
UPPVÄXT
8–10 månader i ungerska 300-liters ekfat
ÅLDER PÅ RANKOR
Betsek: 45 år, Szent Tamás: 25 år, Úrágya 10–15 år
SVAVEL
Totalt 69 mg/l
JÄST
Odlad
RESTSÖTMA
1,5 g/l
ÖVRIGT
Vegan
SKRIV UT
Back Button