TILLBAKA
Aszu 5 puttonyos, 500 ml
LAND
Ungern
REGION
Tokaj
VINGÅRD
Betsek, Szent Tamás, Úrágya
PROCENT
DRUVSORT
Furmint 70%/Hárslevelű 20%/Sárgamuskotály 10%
ÅRGÅNG
2013
JORD
Vulkanisk, lera
VINMAKING
Klasarna till basvinet är 50% gröna druvor, 50% botrytisdruvor. Pressning sker efter 12 timmar och musten flyttas till ståltank för kallmacerering vid 6° C under 2–3 dagar. Musten flyttas därefter till ekfat fär jäsning. Under tiden plockas nya botrytisdruvor och när basvinet jäst färdigt tillsätts dessa under 24 timmar. Därefter sker ny pressning och ny fermentering tar vid. När andra jäsningen är klar tappar man faten, rengör dessa, för att sedan låta vinet växa upp i samma rena fat. Efter 18–30 månader renas vinet med bentonit och filtreras innan buteljering.
HA
4,5
ODLING
Ekologisk, ej certifierad
FILTRERING
Ja
UPPVÄXT
18-30 månader i ungerska och franska 300-litersfat
ÅLDER PÅ RANKOR
Betsek: 45 år, Szent Tamás: 25 år, Úrágya 10–15 år
SVAVEL
Totalt 256 mg/l
JÄST
Odlad
RESTSÖTMA
124,6 g/l
ÖVRIGT
Vegan
SKRIV UT
Back Button